Webshop » VERHUUR VOLKSSPELEN / XL-GAMES / SPELKOFFERS / SPRINGKASTELEN » Houten KUBB spel huren

Houten KUBB spel huren

Kubb (huren) Houten KUBB spel huren
Kubb (huren) Houten KUBB spel huren
In deze sets zitten alle spelstukken en lengtekoorden met piketten om de speelzone af te zetten.

We hebben 3 versies van dit spel. 

Small = Voor kinderen met kleinere spelstukken en een speelvlak van 3 x 4 meter

Medium = voor alle leeftijden, ideaal voor het familiegebeuren. 
Met speelvlak 4 x 8 meter

Large = Met de zwaarste spelstukken, ideaal voor uitsluitend volwassenen. 
Met speelvlak 5 x 10 meter

Geschiedenis:
Het spel kubb is afkomstig uit Zweden. De romantici beweren dat dit een oud Vikingspel zou zijn. Anderen zeggen dat dit spel ooit begonnen is tijdens het verzamelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden doen. Zo is het 'gooien met stokken' ontstaan.
Kubb is een spel voor buiten en wordt gespeeld op een vlak speelveld van in principe vijf bij acht meter. Er wordt bijna altijd op gras gespeeld maar zand, gravel, beton of sneeuw kunnen ook.
In de jaren negentig werden de eerste commerciële Kubbspellen geproduceerd en het voorheen onbekende spel werd snel erg populair. Er is nu internationale interesse voor het spel en sinds 1995 worden jaarlijks wereldkampioenschappen gehouden in Gotland en sinds 2007 is er ook een Belgisch kampioenschap.
Spelregels
Kubb is een spel voor buiten en kan worden gespeeld vanaf 2 tot 12 spelers. Het speelveld is 5 meter op 8 meter groot, en er wordt bijna altijd op gras gespeeld maar zand, gravel, beton of sneeuw kunnen ook. Kubb bestaat uit verschillende houten stukken:
Op de afbeelding zie je:veldopstelling kubb
1 koning (1)
10 kubbs (2)
6 werpstokken (3)
4 hoekstokjes (4)
De spelers worden verdeeld in twee teams en nemen plaats achter hun eigen basislijn (A en B). De bedoeling van het spel is om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien. Er wordt getost welk team mag beginnen, dit gebeurd meestal door om het dichts bij de koning te werpen. Als team A al hun stokken heeft geworpen, en 1 of meerdere kubbs van team B heeft om gegooid, dan werpt team B deze kubbs eerst op de speelhelft van team A. Deze veldkubb is nu een kubb van team A geworden en team B moet nu eerst proberen deze kubb om te gooien alvorens naar de basislijn te werpen. Lukt dit niet, dan mag team A oplopen tot deze kubb en vandaar weer proberen de andere kubbs van team B om te gooien.
Uiteindelijk wint het team dat als eerste alle (eventuele) veldkubbs en alle kubbs op de basislijn omwerpt, en vervolgens de koning om gooit. Maar wie vroegtijdig per ongeluk de koning omwerpt is definitief verloren. Er komen vaak tactieken bij kijken om de ideale blokkenlijn te hebben voor jezelf, maar het je tegenstander toch moeilijk te maken, waarbij een goede werptechniek veel verschil kan uitmaken.
Uitgebreide spelregels zijn te vinden op de websites van www.kubbspel.be en www.vlaanderenkubbt.be

Het aangeduide tarief is om dit spel te huren voor 1 dag. Wenst u dit spel meerdere dagen te huren? Vraag dan onze tarieven.
Wenst u dat we deze spellen bij u leveren en ophalen? Vraag de voorwaarden.
Vraag de beschikbaarheid op het door u gewenste weekend (of andere periode)

€ 6,00 inclusief BTW

Voorafbestellen (Pre-order)